Un nou caz de gripă porcină la liceul din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un nou caz de gripă porcină la liceul din Slobozia
Un nou caz de gripă porcină la liceul din Slobozia

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au declarat că s-a înregistrat şi al doilea caz de gripă porcină la liceul "Mihai Viteazu" din Slobozia. Este vorba despre o fată în vârstă de 16 ani, colegă de clasă a fetei depistate pozitiv în urmă cu câteva zile.

Dacă se va înregistra şi al treilea caz, ministrul sănătăţii va ordona suspendarea tuturor cursurilor în unitatea de învăţământ pentru o perioadă de şapte zile.

Tânăra este în prezent internată la spitalul "Matei Balş" din Capitală şi urmează tratament cu antivirale. Ancheta epidemiologică relevă faptul că eleva a avut doar un contact, care nu prezintă deocamdată semne de îmbolnăvire.

Colegii celor două fete vor  scăpa de şcoală şi în următoarele două zile, deoarece autorităţile sanitare au decis prelungirea suspendării cursurilor şi izolarea clasei.

De asemenea, potrivit planului de măsuri de prevenire a gripei porcine adoptat de Ministerul Sănătăţii, unităţile de învăţământ îşi vor organiza Comitete de gripă, care vor fi responsabile cu informarea şi educarea părinţilor şi a elevilor privind prevenţia îmbolnăvirii, cu monitorizarea şi raportarea cazurilor cu simptome ale afecţiunilor respiratorii.

Numărul românilor care au contactat virusul a ajuns la 333 de persoane

Autorităţile sanitare au identificat şapte noi cazuri de gripă porcină în România

Alte şapte cazuri de gripă porcină au fost confirmate în România, în ultima săptămână, numărul total al persoanelor infectate ajungând astfel la 333, a anunţat Ministerul Sănătăţii. Din totalul cazurilor noi, trei au fost înregistrate în Ialomiţa şi alte patru în judeţul Iaşi. Pacienţii din judeţul Iaşi au venit din Irlanda.

Primul român care a contactat virusul A H1N1a fost o tânără întoarsă din Statele Unite. Specialiştii estimează că, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite