Sisteme moderne de ventilaţie, în 11 maternităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prematurii născuţi în România au mai multe şanse la viaţă după ce 11 maternităţi au fost dotate cu echipamente de ultimă generaţie destinate îngrijirii celor care dezvoltă complicaţii pulmonare.

Aparatele de ventilaţie cu frecvenţă înaltă au fost donate în cadrul campaniei „Şansă la viaţă, şansă la noi amintiri", derulată în perioada 1 septembrie-30 noiembrie 2010.

Maternităţile incluse în program sunt distribuite pe întreg teritoriul ţării şi tratează un număr mare de copii prematuri. Este vorba despre patru maternităţi din Bucureşti (Giuleşti, Cantacuzino, Polizu şi Municipal), despre clinicile de Obstetrică şi Ginecologie 1 şi 2 din Cluj-Napoca şi despre maternităţile din Iaşi, Oradea, Sibiu, Timişoara şi Târgu-Mureş. 

Salvează copiii născuţi prematur

Aparatele de ventilaţie cu frecvenţă înaltă se adresează în special prematurilor născuţi înainte de 32 de săptămâni, dar sunt utile şi în cazul unor afecţiuni pulmonare care apar la copiii născuţi la termen. „Aparatele clasice de ventilaţie nu controlează suficient presiunea oxigenului, de aceea, vasele de la nivelul plămânilor se pot sparge şi, mai mult decât atât, presiunea mare a oxigenului poate determina şi hemoragie cerebrală, adică micuţii supravieţuiesc, dar pot rămâne cu handicap locomotor", explică profesorul doctor Silvia Stoicescu, preşedintele Asociaţiei de Neonatologie din România. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite