Silurul, adjuvant în terapia bolilor de ficat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Principalele calităţi terapeutice ale silurului sunt cele de adjuvant în tratamentul afecţiunilor hepatobiliare precum insuficienţa hepatică, hepatita sau dischinezia biliară.

„Pe lângă faptul că silurul are un rol hepatoprotector dovedit, planta ajută în caz de indigestie (se administrează un vârf de cuţit de pulbere de plantă, care se ţine sub limbă timp de cinci minute, apoi se bea un pahar cu apă). Leacul se administrează timp de trei-patru zile", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

De asemenea, terapia cu silur este foarte eficientă pentru problemele de memorie, deoarece stimulează puterea de concentrare. În astfel de situaţii, se beau zilnic două-trei căni de infuzie, timp de 15 zile. Terapia se poate repeta de patru-cinci ori pe an.

Tratamentul intern cu această plantă combate căderea părului şi poate fi completat prin limpezirea părului, la fiecare spălare, cu infuzie de silur. De asemenea, infuzia de silur (câte două căni pe zi) creşte pofta de mâncare.

Mod de administrare

Infuzie: Peste  o lingură de plantă uscată se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat zece minute, după care se strecoară. Ceaiul se bea îndulcit cu miere.

Tinctură: Se pun 250 ml de alcool de 40 de grade peste trei linguri cu silur uscat. Se lasă la macerat 15 zile, după care se filtrează şi ceea ce rezultă se pune în sticluţe închise la culoare. Se iau 20-30 de picături pe zi, vreme de zece zile.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite