Şi femeile inseminate artificial fac avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Embrioni perfect sănătoşi care au rezultat în urma fertilizării in vitro ajung să fie avortaţi, fără motive medicale, la cererea mamei.

De aceea, specialiştii britanici atrag atenţia că evaluarea psihologică a viitoarelor mame ce recurg la această procedură de fertilizare ar trebui să fie mai riguroasă pentru a evita astfel de cazuri.

Date statistice din Marea Britanie arată că, anual, au loc 80 de avorturi în urma fertilizării in vitro, deşi această procedură presupune costuri mari şi, în cazul Angliei, se face numai în urma consilierii psihologice.

Dizolvarea cuplului, motivul principal

Potrivit specialiştilor britanici, motivele acestor avorturi sunt cu precădere sociale. Cuplurile care apelează la inseminarea artificială trec prin perioade stresante timp de luni sau chiar de ani întregi în care încearcă să conceapă un copil.

Şi când, în sfârşit, devin eligibili pentru inseminarea artificială şi procedura reuşeşte, multe cupluri sunt în criză, iar partenerii ajung să se despartă. „Motivul pentru care aceste femei ajung să avorteze un embrion sănătos este, în majoritatea cazurilor, despărţirea de partener", explică Mohamed Menabawey, consultant la clinica de fertilizare „The London Bridge Fertility Centre".

Potrivit specialistului, consilierea psihologică ar trebui să pregătească mamele în vederea creşterii copilului fără sprijinul unui partener. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite