Sforăitul arde caloriile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii care sforăie ard mai multe calorii în comparaţie cu ceilalţi, arată un studiu american realizat la Universitatea California din San Francisco şi apărut în publicaţia

Oamenii care sforăie ard mai multe calorii în comparaţie cu ceilalţi, arată un studiu american realizat la Universitatea California din San Francisco şi apărut în publicaţia „Otolaryngology-Head & Neck Surgery”.

Sforăitul şi apneea obstructivă sunt cele mai des întâlnite tulburări respiratorii din timpul somnului. „Obezitatea este un risc major în apariţia unor astfel de tulburări respiratorii.

Cu cât apar mai multe variaţii în greutatea corporală, cu atât aceste probleme sunt mai severe”, susţin cercetătorii acestui studiu.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că cei care sforăie puternic ard în jur de 2.000 de calorii pe zi, în timp ce se odihnesc. În comparaţie cu aceştia, cei care nu sforăie ard  doar 1.626 de calorii.

Acelaşi studiu a evidenţiat însă că sforăitul poate cauza şi alte probleme care duc la luarea în greutate, deşi se ard mai multe calorii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite