Sfecla roşie, remediu împotriva gripei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosită în terapii, dar şi în alimentaţia curentă, sfecla roşie are proprietăţi nutritive, energizante, revigorante şi remineralizante. Cercetări recente au subliniat proprietăţile

Folosită în terapii, dar şi în alimentaţia curentă, sfecla roşie are proprietăţi nutritive, energizante, revigorante şi remineralizante.

Cercetări recente au subliniat proprietăţile antigripale şi antiinfecţioase ale sucului extras din sfeclă roşie. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, recomandă consumul de suc de sfeclă ca remediu împotriva anemiei şi a bolilor de sânge, dar şi în leucemie.

De asemenea, hipertensivii îşi pot menţine presiunea arterială în limite normale printr-un consum regulat de sfeclă roşie. În cazul bolnavilor de ficat, această legumă ajută la regenerarea celulelor hepatice. ;
 
Reţeta săptămânii

Salată de sfeclă cu stafide şi alune

Timp de preparare: 30 de minute

Calorii: 80/porţia

Ingrediente: 500 g sfeclă roşie,o linguriţă de miere, 5 linguri oţet de mere, 50 g stafide, 8 linguri de ulei de măsline, 50 g alune (jumătăţi), o linguriţă busuioc măcinat, 5 linguri de praz, sucul de la o lămâie, o cană de apă.

Preparare. Se curăţă sfecla de coajă şi se taie cuburi mici, care se pun pe un platou. Separat, se fierbe la foc mic un sos din oţet, miere, lămâie, ulei şi apă. Când acesta este gata, se toarnă călduţ peste sfecla tăiată cubuleţe. Salata se asezonează cu stafide, alune, inele subţiri de praz şi pulbere de busuioc.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite