Septembrie - luna sinuzitei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dureri de cap de nesuportat, oboseala cronica, tuse si stranut care nu inceteaza. Acestea ar putea fi simptomele unei raceli. Dar, de vreme ce medicamentele uzuale si ceaiurile calde nu au nici un

Dureri de cap de nesuportat, oboseala cronica, tuse si stranut care nu inceteaza. Acestea ar putea fi simptomele unei raceli. Dar, de vreme ce medicamentele uzuale si ceaiurile calde nu au nici un efect, trebuie sa ne gandim la sinuzita. Tratamentele clasice sunt cele cu antibiotice pentru a controla infectia, analgezice pentru atenuarea durerii sau infuzii pentru a calma sinusurile inflamate. Insa acestea nu rezolva definitiv problema. O alta abordare pentru sinuzita este operatia nazala cu endoscopul, care este cea mai eficienta metoda, pentru ca elimina cauza bolii.
Cel mai eficient tratament - operatia cu endoscopul
"Sinuzitele acute pot aparea in orice sezon, in functie de defectele morfologice individuale, dar, in perioada de trecere de la un anotimp la altul, numarul de cazuri creste. Chirurgia endoscopica este metoda cea mai buna pentru rezolvarea defectelor morfofunctionale ale nasului si cavitatilor paranasale, adica a sinusurilor", explica dr. Dana Safta, directorul general adjunct al Spitalului Elias. Operatia se efectueaza cel mai bine sub anestezie generala, dupa o pregatire preoperatorie cu un computer tomograf craniofacial pentru sinusurile fetei. Durata interventiei depinde de intinderea si complexitatea leziunilor. "De obicei, in 10 minute se rezolva reductia cailor de cornete si intre 30 si 60 de minute pentru patologia polipoasa naso-sinusala sau mai mult atunci cand situatia cere vizualizarea si tratarea prin chirurgie endoscopica a sinusurilor anterioare, sinus maxilar, etmoidal anterior, sinus frontal, dar si posterioare, etmoidal, posterior, sfenoid", mai spune dr. Dana Safta.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite