VIDEO Scrie SMS-uri fără să apeşi tastele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chinul de a scrie mesaje prin apăsarea tastelor telefonului mobil este de domeniul trecutului.

Un inventator american, Cliff Kushler, aduce pe piaţă sistemul „Swype", o nouă tehnologie ce permite utilizatorilor să scrie mesaje pe telefonul mobil doar plimbând degetele pe tastatura virtuală, anunţă „The Daily Mail".

În loc să apese literele individual, aceştia îşi plimbă degetul de la o literă la alta dintr-o singură mişcare, rapidă şi continuă. Apoi, dispozitivul calculează ce cuvânt a intenţionat persoana să scrie prin combinaţia de litere care a fost atinsă. Un avantaj major este că mişcările nici nu trebuie să fie precise: software-ul rezolvă totul!

Impactul asupra utilizatorilor

Inventatorul noii tehnologii susţine că „Swype" poate creşte cu 30% viteza de scriere a unui text. Potrivit lui Cliff Kushler, impactul asupra utilizatorilor va fi semnificativ, mai ales că sistemul poate fi folosit în orice situaţie ce presupune o tastatură, de la jocuri video până la diferite dispozitive de navigare.

El a inventat deja software-ul T9, numit şi textul predictiv, prin care sunt ghicite cuvintele pe care utilizatorii intenţionează să le scrie, şi consideră că „Swype" este următorul pas. „Am «strâns» desktopul computerului, împreună cu tastatura şi cu mouse-ul, şi l-am făcut să intre într-un buzunar", afirmă Kushler. „Noua tehnologie poate deveni standardul de facto pentru televizoarele de nouă generaţie", spune Won Park, directorul departamentului tehnologic de la Samsung.

Swype este folosit acum pentru şapte smartphone-uri din SUA, produse de marile companii de telefonie mobilă. Inventatorul Cliff Kushler estimează că, până la sfârşitul anului, software-ul său va fi folosit în cazul a 50 de modele.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite