Saschiul stimulează activitatea creierului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietăţile sedative, antispastice, vasodilatatoare şi depurative recomandă saschiul pentru tratarea cefaleei, insomniilor şi stărilor de ameţeală.

„Partea aeriană a plantei conţine peste 50 de alcaloizi, cel mai cunoscut fiind vincamina, substanţă care normalizează tensiunea arterială şi reglează circulaţia sanguină la nivel cerebral, contribuind, astfel, la o mai bună oxigenare a creierului", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie. Infuzia şi tinctura de saschiu sunt eficiente şi în tratamentul bolii Alzheimer.

Mod de preparare

Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată şi din 200 ml de apă. După 10 minute de infuzare, ceaiul se bea îndulcit cu puţină miere sau cu o linguriţă de fructoză. Persoanele care depun efort intelectual susţinut trebuie să bea câte trei căni de infuzie pe zi, timp de 30 de zile. După o pauză de 10 zile, tratamentul se poate repeta.

Pentru tinctura de saschiu avem nevoie de 50 g de plantă, care se macerează, timp de 15 zile, în 250 ml alcool de 70 de grade. Se strecoară şi se păstrează la rece. Zilnic, se ia câte o linguriţă de tinctură, diluată într-o cană cu 250 ml de apă.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite