Sarcina tulbură memoria pe termen scurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naşterea îşi pune amprenta negativ asupra memoriei pe termen scurt pentru cel puţin trei luni, potrivit unui studiu al cercetătorilor britanici de la Universităţile din Bradford şi din Leeds.

Fluctuaţiile hormonale din timpul sarcinii influenţează o zonă din creier, numită hipocampus, responsabilă de orientarea în spaţiu şi, implicit, de memoria pe termen scurt.

Specialiştii au observat că femeile însărcinate îşi amintesc în proporţie de doar 15 la sută unde şi-au lăsat, de exemplu, cheile sau în ce direcţii s-au deplasat de curând, comparativ cu celelalte participante la studiu.

„Uitarea şi deficitul de atenţie sunt fenomene care pot să apară după naştere, însă nu persistă mult timp. Nu doar tulburările hormonale afectează memoria, ci şi stările frecvente de irascibilitate şi de anxietate", explică Diane Farrar, coordonatorul studiului.

Se aseamănă cu lapsusul

Doctorul Julie Henry, psiholog cercetător la Universitatea din New South Wales, spune că problemele de memorie pe care le au femeile atât în timpul naşterii, cât şi după naştere sunt asemănătoare lapsusurilor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite