Sângerarea nazală - semn de hepatită sau boli cardiace

0
Publicat:
Ultima actualizare:

tulburările cardiovasculare, anemiile şi chiar tumorile. "Problemele cardiace duc la o acumulare a sângelui în sistemul venos. Cardiacii iau unele medicamente anticoagulante şi aşa pot apărea

tulburările cardiovasculare, anemiile şi chiar tumorile. "Problemele cardiace duc la o acumulare a sângelui în sistemul venos. Cardiacii iau unele medicamente anticoagulante şi aşa pot apărea sângerări. În anemii apare, de asemenea, epistaxisul, pentru că pentru că în organism nu se mai produce hemostaza, adică nu se mai asigură oprirea spontană a hemoragiilor. şi când o persoană suferă de hepatită cronică poate apărea o sângerare nazală", ne-a mai declarat dr. Viorel Vrăcioiu. Pierderea sângelui pe nas este uneori o consecinţă a hipertensiunii arteriale. Sângerarea acţionează ca o supapă de presiune la persoanele cu tensiune crescută şi poate reduce riscul de accident vascular cerebral.

Primul ajutor în caz de sângerare
În faţa unei sângerări trebuie să ne păstrăm calmul, pentru că din cauza stresului se acumulează adrenalină, care poate accentua curgerea sângelui. Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să ne suflăm nasul, pentru a elimina cheagurile de sânge şi, apoi, să tragem aer prin mucoasă. După aceasta, ţinem apăsate nările mai mult de 10 minute. Putem aplica local descongestionante nazale, pentru că acestea produc o micşorare a diametrului vaselor sangvine, ceea ce are drept rezultat reducerea afluxului de sânge. Se poate aplica un dop de vată în nară, ca ultimă măsură de prim ajutor, după care trebuie să ne adresăm unui medic.

Nicio sângerare pe nas nu este normală, spune dr. Viorel Vrăcioiu. Până nu se face un consult, nicio cauză nu poate fi exclusă. În spatele unei hemoragii se pot ascunde:
• infecţia mucoasei nazale
• infecţii respiratorii
• traumatisme locale
• hipertensiune arterială
• malformaţii
• tumori

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite