Sănătate „made in Romania“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii au la dispoziție produse alimentare sau de îngrijire de calitate, recunoscute internaţional. Cremele Gerovital H3 rămân unele dintre cele mai cunoscute produse antiaging din lume. Alte produse specific românești sunt apa sărăcită în deuteriu și făina care nu îngrașă.

Unul dintre cele mai recente produse sută la sută româneşti omologate este magiunul de Topoloveni, produs după o reţetă veche de peste 100 de ani.

„Acest magiun are o capacitate antioxidantă extraordinar de mare, chiar mai mare decât cea a afinelor. Pentru că la prepararea lui nu s-a folosit zahăr, poate fi consumat şi de diabetici”, subliniază profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti. În plus, acest magiun este o sursă foarte bună de potasiu, care energizează şi este indispensabil pentru buna funcţionare a inimii.

Făină care creşte lent glicemia

Pentru persoanele cu diabet sau pentru cele care au un nivel crescut al glicemiei este indicat şi un alt produs autohton recent înregistrat, făina hipoglicemică. Este de fapt un amestec de făină integrală, de proteine din soia şi de fibre de grâu. „Am amestecat şi enzime naturale, care permit aluatului să crească fără a mai fi nevoie de amelioratori artificiali.

Datorită acestui amestec, obţinem un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că produsele din această făină nu cresc brusc glicemia”, subliniază inventatorul formulei făinii care nu îngraşă, doctorul Gabriela Man. Produsele preparate cu această făină se pot găsi deocamdată doar într-un lanţ de cofetării din ţară.

Cremele Anei Aslan, comercializate şi în Asia

Formula îmbunătăţită a produselor din gama Gerovital H3, produse în România de peste o jumătate de secol, este cunoscută în întreaga lume pentru efectele de încetinire a procesului de îmbătrânire. Practic, hialuronatul de sodiu, extractul de castraveţi şi vitamina E din compoziţia ei refac stratul prin care pielea reţine apă, stimulează apariţia celulelor tinere şi protejează pielea de efectele nocive ale mediului.

Alte elemente din compoziţia produselor, precum uleiul de avocado sau untul de cacao, cresc elasticitatea şi fermitatea pielii. Cremele de faţă, loţiunile tonice şi măştile regenerante GH3, a căror formulă a fost dezvoltată de Ana Aslan în 1968, sunt comercializate în ţări din Europa, Asia şi din America de Nord.

Avem şi apă antiaging

Un produs cu efect de încetinire a procesului de îmbătrânire este şi apa sărăcită în deuteriu (un izotop al hidrogenului), creată la Râmnicu Vâlcea.

Consumată zilnic, această apă s-a dovedit că încetineşte îmbătrânirea. Cu cât concentraţia din apă este mai mică, cu atât va fi mai lent procesul de diviziune celulară. Ceea ce înseamnă nu doar o îmbătrânire mai lentă, ci şi un risc de tumori mai mic, spun inventatorii acestei formule. 

Fructele româneşti, sigure

Specialiștii în nutriţie recomandă fructele și legumele de sezon de producţie internă. Avantajul lor: au o cantitate mai mică de pesticide decât cele aduse din Turcia sau din Grecia. „Fructele românești nici nu sunt iradiate. Prin acest procedeu, fructul devine o conservă. În plus, generează radicali liberi, tocmai substanţe de care încercăm să ne ferim”, explică profesorul Gheorghe Mencinicopschi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite