Salată împotriva surmenajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre verdeţurile de sezon, leurda şi salsifi (ţâţa caprei) reprezintă surse de revigorare a organismului. Prin includerea lor în dieta de primăvară vom combate o serie de boli printre care

Dintre verdeţurile de sezon, leurda şi salsifi (ţâţa caprei) reprezintă surse de revigorare a organismului.
Prin includerea lor în dieta de primăvară vom combate o serie de boli printre care diabetul, anemiile, reumatismul, problemele cardiace, guta, asteniile şi surmenajul. Leurda - un leac al cardiacilor şi diabeticilor - şi-a căpătat renumele şi de puternic antioxidant. Fitoterapeuţii consideră că o dietă care conţine leurdă contribuie la reducerea colesterolului şi la eliminarea grăsimilor depuse pe pereţii arterelor. Salata de leurdă, cu miros de usturoi şi ceapă, trebuie combinată cu ulei de măsline, zeamă de lămâie şi mărar. Cine nu suportă totuşi mirosul poate folosi leurda sub formă de infuzie. Salsifi este un tonic pentru organismul nostru. Datorită principiilor sale active, nutriţioniştii îl recomandă în afecţiuni hepatice şi renale şi ca drenor sangvin şi cutanat. Se consumă crud, în salate sau ca decoct (35-50 g de rădăcini tăiate la 1 l de apă). Doza zilnică este de trei ceşti, între mese.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite