SPUNE-MI CE MANANCI CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Otetul de mere si mierea scad durerile reumatice Pe vreme friguroasa, reumaticii sunt istoviti de dureri. Nutritionistii au constatat insa ca otetul de mere cu miere (cate o lingura din fiecare)

Otetul de mere si mierea scad durerile reumatice
Pe vreme friguroasa, reumaticii sunt istoviti de dureri. Nutritionistii au constatat insa ca otetul de mere cu miere (cate o lingura din fiecare) amestecate intr-o cana de apa sau, ideal, de ceai - salvie, galbenele, menta, poate ameliora simptomele. Deci ce trebuie sa manance un reumatic, in special cand temperaturile sunt foarte scazute? O trasatura esentiala a dietei lor in acest caz este bogatia hidratilor de carbon: iaurt, legume, paine de secara si graham, fructe, cu predilectie mere. Cand crizele sunt mai puternice se renunta si la citrice - lamai si grapefruit, mai ales. Carnea de porc, oaie si vita trebuie inlocuita - in portii rezonabile - cu aceea de pui sau curcan. Laptele gras si branzeturile grase (vaca si oaie) vor fi taiate de pe lista alimentelor permise. Ouale vor fi consumate cu multa prudenta. Despre alcool si cafea - nici nu se discuta.
Reteta saptamanii
Friptura de curcan cu mere
Cantitati: 2 kg carne de curcan, 1 kg mere, 2 linguri faina, 100 grame ulei, cimbru sau nucsoara - dupa gust, zeama de la supa de zarzavat 500 ml, iaurt. Preparare: carnea, taiata felii, se pune in cuptorul incins, intr-o tava unsa cu grasime (50 grame), acoperita cu o folie de aluminiu. Dupa circa 60 de minute, scoatem tava din cuptor si impanam carnea de curcan cu felii subtiri de mar. Restul merelor se pun in tava in care adaugam zeama de la supa de zarzavat sau apa in care dizolvam faina si condimentele. Se mai adauga restul uleiului si introducem tava din nou in cuptor - la foc potrivit, pana cand friptura se rumeneste. Se serveste cu iaurt.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite