SPUNE-MI CE MANANCI CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Orezul - un aliment complet Nutritionistii apreciaza ca orezul este un aliment complet. De aceea, este recomandat de medici in combaterea diferitelor afectiuni: surmenaj, fermentatii intestinale,

Orezul - un aliment complet
Nutritionistii apreciaza ca orezul este un aliment complet. De aceea, este recomandat de medici in combaterea diferitelor afectiuni: surmenaj, fermentatii intestinale, hipertensiune, in eliminarea ureei. Dar nutritionistii atrag atentia asupra modului de asociere a orezului; el nu trebuie combinat cu branzeturi sau unt. In schimb, in combinatie cu ceapa si sucuri de legume - rosii si gogosari, si de fructe zemoase - capsuni, portocale etc., orezul este foarte gustos si sanatos.
Retetele saptamanii
Tort de orez cu crema fina de ciocolata
Cantitati: 200 g orez, 200 g ciocolata menaj, 6 linguri de miere, 100 g unt, 4 galbenusuri de ou, 200 g frisca, 100 g iaurt. Pentru glazura: 200 g frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 lingura cacao si nuca de cocos (4-5 linguri). Preparare: Mierea si ciocolata (taiata in bucatele) se topesc impreuna cu untul (in bain-marie) la foc mic. Dupa ce crema s-a racit, adaugam cele 4 galbenusuri, iaurtul, apoi orezul fiert si omogenizam compozitia, pe care o asezam pe o farfurie de tort. Cu o lingura speciala, intindem frisca. Deasupra presaram zaharul pudra, cacao si nuca de cocos. Inainte de a fi servit, tortul va sta la frigider, macar 12 ore.
Sote de pui cu orez si rozmarin
Cantitati: 6 piepti de pui, dezosati, 2 cepe, 3 rosii, o lamaie, 200 g orez, 1 legatura de boia dulce, rozmarin 1-2 lingurite, dupa gust, 50 ml ulei, 50 ml unt. Preparare: Pieptul de pui se taie bucatele si se pune la calit in ulei, cu putina apa, la foc potrivit. Dupa 10 minute se adauga ceapa, rosiile (curatate de piele si taiate marunt). In continuare, alte 10 minute, se calesc aceste ingrediente, in cratita ce este acoperita cu capac. Separat, se fierbe orezul, se scurge de apa si se caleste 2-3 minute in unt. Soteul de pui se serveste cu aceasta garnitura de orez, asezonata cu rozmarin si zeama de lamaie.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite