SPUNE-MI CE MANANCI CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Multa vreme s-a crezut ca doar vinul rosu, prin compozitia sa, protejeaza organismul uman impotriva colesterolului. Recent, un alt studiu asupra vinului, a lansat ipoteza ca si vinul alb ar avea

Multa vreme s-a crezut ca doar vinul rosu, prin compozitia sa, protejeaza organismul uman impotriva colesterolului. Recent, un alt studiu asupra vinului, a lansat ipoteza ca si vinul alb ar avea acelasi efect. Un consum moderat de vin este benefic pentru organele vitale. Cei care consuma insa mai mult de un pahar de vin pe zi, spun nutritionistii, risca sa fie victimele afectiunilor cardiovasculare.
Retetele saptamanii
Supa de mere cu vin
Cantitati: 300 g mere, 1 galbenus de ou, 200 g iaurt, 100 g vin alb demisec, 4 linguri de zahar, 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita coaja rasa de lamaie. Preparare: Se spala merele si se taie cubulete (fara samburi, evident) si se pun la fiert in 1. apa fierbinte. Se adauga celelalte ingrediente. Cand fructele s-au inmuiat, se va vasul de pe foc. Supa se drege cu galbenusul amestecat cu iaurt. In final se adauga vinul si coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca. Inainte de a fi servita, supa se tine la frigider 4-5 ore. Cine doreste poate inlocui iaurtul cu smantana.
Cocteil cu vin si fructe
Cantitati: 200 ml suc de ananas, 2 linguri de rom, 500 ml vin, 200 ml apa plata, 2 linguri nuca de cocos rasa, scortisoara dupa gust, 2 fructe kiwi, 2 portocale. Preparare: fructele se taie in cuburi (dupa ce au fost curatate de coaja). Se amesteca toate ingredientele. Scortisoara se presara deasupra in bolul sau paharul in care se serveste cocteilul.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite