SPUNE-MI CE MANANCI CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Printre verdeturile folosite adesea de gospodine in timpul verii se numara si macrisul. Din frunzele sale acrisoare se pregatesc supe si salate deosebit de gustoase si sanatoase. Nutritionistii

Printre verdeturile folosite adesea de gospodine in timpul verii se numara si macrisul. Din frunzele sale acrisoare se pregatesc supe si salate deosebit de gustoase si sanatoase. Nutritionistii considera ca toate calitatile care-l recomanda in dieta verii, in special ca revitalizant, depurativ, aperitiv, antiscorbutic, trebuie cunoscute de consumatori. (Macrisul este bogat in Vitamina C, in clorofila si minerale, precum fierul, in fosfati). In acelasi timp, gospodinele trebuie sa cunoasca si contraindicatiile, pentru a evita accentuarea unor boli de familie - astm, artrita, reumatism, afectiuni gastro-intestinale, datorita oxalatilor prezenti in planta.
Retetele saptamanii
Suc de macris cu morcovi si lamaie
Cantitati: 500 g morcovi, 100 g macris, 2 linguri de suc de lamaie. Preparare: morcovii, curatati si taiati in rondele subtiri, se trec prin storcatorul de fructe. In final, se adauga si frunze de macris, taiate marunt. Sucul se amesteca cu zeama de lamaie si se consuma ca tonic si racoritor, 2 pahare pe zi.
Supa de legume cu macris
Cantitati: macris - 50 g, laptuca - 100 g, praz - 50 g, stevie - 50 g, ulei de masline - 20 ml, apa - 1,5 ml. Preparare: Zarzavaturile curatate si taiate marunt se fierb (circa 20 de minute la foc potrivit. Cand supa este gata, se adauga uleiul de masline.
In ziua alegerilor publice locale,
Bolnavii netransportabili vor putea vota direct de pe patul de spital
In perioada alegerilor publice locale, si bolnavii internati in spitale vor putea sa-si exprime optiunea politica prin vot. Acestia vor putea fi invoiti pentru a participa la votare doar in cazul in care starea de sanatate le permite deplasarea. In cazul pacientilor netransportabili, conducerea spitalului va intocmi liste cu acesti bolnavi, pe care le vor trimite sectiilor de votare de care apartin. In ziua votarii, o echipa formata din doi membri ai sectiei de votare respective se va deplasa la spital cu o urna volanta, stampile si buletine de vot, pentru ca bolnavii sa-si poata exprima optiunea politica.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite