SPUNE-MI CE MANANCI CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Surimi creste puterea de concentrare Surimi, o delicatesa din peste mai putin degustata de romani, are calitati dietetice exceptionale! Aceasta pasta savuroasa, inclusa in bucataria japoneza acum mai

Surimi creste puterea de concentrare
Surimi, o delicatesa din peste mai putin degustata de romani, are calitati dietetice exceptionale! Aceasta pasta savuroasa, inclusa in bucataria japoneza acum mai bine de patru secole, este prezenta, de curand, si in supermarketuri din tara noastra. Materia prima este fileul de peste (platica in mod frecvent). Fileul este transformat apoi in aceasta pasta delicioasa pregatita dupa reteta speciala a fiecarui fabricant. Se stie doar ca la baza compozitiei stau ingrediente cunoscute precum uleiul vegetal, albusul de ou, faina, sarea si aromele naturale din fructe de mare. Culoarea specifica - portocaliu intens - se datoreaza cunoscutului condiment paprika. Nutritionistii considera ca Surimi este o carne de peste foarte hranitoare datorita proteinelor, mineralelor, vitaminei B12 (cu rol important in mentinerea echilibrului psihic si in cresterea puterii de concentrare) si acizilor grasi esentiali. Si, totusi, Surimi contine doar 72 calorii (la 100 g). Poate fi combinat cu omlete, pizza, sufleuri, salate etc.
Reteta saptamanii
Budinca cu Surimi
Cantitati: 5 oua, 250 g faina, o lingurita praf de copt, 20 masline, 50 g stafide, 12 bastonase de Surimi, 50 ml ulei de masline, 10 linguri de lapte, 2 crengute de busuioc Preparare: se taie maslinele in cuburi mici. Impreuna cu stafidele, se tin pe foc 2 minute, intr-un vas cu apa. Apoi se pun pe un servet absorbant. Separat, intr-un vas, amestecam faina cu praful de copt, cu ouale batute spuma, uleiul de masline (doar 10 linguri) si busuiocul. Se obtine o pasta consistenta ca o smantana. Se toarna jumatate din pasta in tava unsa cu restul de ulei. Deasupra se presara stafidele, bucatelele de masline si bastonasele de Surimi. In ultima faza, se toarna restul aluatului. Tava se pune la foc potrivit, in cuptor, circa 80-90 de minute. Aceasta budinca poate fi asezonata cu sos de tomate sau sucuri de legume, iaurt.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite