SPUNE-MI CE MANANCI CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Merisorul combate cistita Cistita, o boala dureroasa si extrem de neplacuta, complica existenta multor femei si pe timp de vara. Prescriptiile medicale sunt insotite si de o dieta naturista. In

Merisorul combate cistita
Cistita, o boala dureroasa si extrem de neplacuta, complica existenta multor femei si pe timp de vara. Prescriptiile medicale sunt insotite si de o dieta naturista. In aceste cazuri se recomanda: ceaiuri din cozi de cirese si visine (2 lingurite de cozi la o cana de apa, de 200 ml); ceaiuri de busuioc (3 cani pe zi) in care adaugam ulei de coriandru - 3 picaturi la o cana. Nutritionistii considera ca sucul de merisor are un rol decisiv in combaterea cistitei. Prin administrarea acestui suc - obtinut din fructul de padure numit merisor -, bacteria care da boala este eliminata o data cu urina. Astfel, merisorul s-a dovedit un inamic principal in combaterea infectiilor urinare. Specialistii spun, ca, netratata, cistita poate duce si la distrugerea rinichilor. Sucul de merisor trebuie baut in mai multe prize, neindulcit si poate fi procurat si de la Plafar. Mai nou, concentratul se gaseste si sub forma de capsule.
Reteta saptamanii
Sirop de merisor
Cantitati: 1.000 g fructe de merisor spalate si zdrobite, 1.000 ml apa fiarta si racita, un pachet sare de lamaie, 1 kg zahar, 1 plic de gelatina Preparare: Merisorul se amesteca bine cu apa si sarea de lamaie; se acopera si se lasa sa stea pana a doua zi. Atunci se strecoara printr-o sita deasa. In sucul filtrat adaugam plicul de gelatina pe care-l amestecam cu 2 linguri de zahar ce se da in clocot; in continuare, adaugam restul de zahar si lasam siropul sa mai fiarba 5 minute. Siropul va fi pus in sticle, imediat dupa ce il luam de pe foc. Se pastreaza la rece. Cand il bem, poate fi combinat cu apa plata sau ceai.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite