SPUNE-MI CE MANANCI, CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretele unui regim reusit Din multimea regimurilor de slabire se desprind cateva recomandari: * sa se evite consumul produselor bogate in amidon - paine, cartofi, orez, linte, fasole, produse de

Secretele unui regim reusit
Din multimea regimurilor de slabire se desprind cateva recomandari: * sa se evite consumul produselor bogate in amidon - paine, cartofi, orez, linte, fasole, produse de patiserie, dulciuri in general. In mod cert, produsele de patiserie, care sunt bogate in zahar si amidon, reprezinta un inamic sigur pentru "grasutii" ce doresc sa piarda in greutate. Nutritionistii considera ca zaharurile amestecate cu amidon fermenteaza in timpul digestiei rezultand alcool si, in final, este facilitata cresterea in greutate. Verdictul nutritionistilor este sever: fara paine alba, fara tarte, prajituri, creme etc. Consumul cartofilor trebuie redus - la cel mult 2 portii pe saptamana. Se crede ca ideal este sa se consume doar coaja cartofului si miezul care se desprinde cand o indepartam de pe cartof. Seara (pana-n ora 18), cand foamea il biruie pe pacient - nutritionistii ii recomanda legume crude cu o friptura la gratar (de peste sau pasare). Niciodata nu trebuie consumate alimente prajite, dar nici cereale cu citrice. Si in acest caz se produc acizi care favorizeaza cresterea in greutate. Ideala este o cura de 3 zile cu un pahar de suc de grepfrut si un pahar de apa plata. Ocazional se consuma un pahar de suc de portocale; dar acesta este incompatibil cu painea alba sau cu proteinele animale, cu oua, lactate, branza.
Reteta saptamanii
Salata de papadie cu telemea si busuioc
Cantitati: 200 g telemea desarata de vaci, frunze de papadie (o cana de 500 ml), 4 linguri ulei de masline, 10 boabe de usturoi sau o legatura de usturoi salbatic, 2 tulpini de busuioc, otet de mere - 2 linguri! Preparare: se spala frunzele de papadie (inainte ca planta sa infloreasca), se taie marunt; la fel usturoiul si branza (in cubulete). In final se adauga uleiul, otetul de mere si mugurii de busuioc.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite