SPUNE-MI CE MANANCI, CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dietele disociate - un nou concept de alimentatie Dietele disociate sunt la moda! Scopul urmarit - indepartarea surplusului de kilograme fara infometare. Aceste diete sunt acceptabile cel putin din

Dietele disociate - un nou concept de alimentatie
Dietele disociate sunt la moda! Scopul urmarit - indepartarea surplusului de kilograme fara infometare. Aceste diete sunt acceptabile cel putin din doua motive: nu-l obliga pe pacient sa urmeze un regim istovitor - pe ore si cantitati exacte de alimente si, deloc de neglijat, nu costa mult! Specialistii au lansat acest regim ce se bazeaza pe concluzia ca, daca proteinele sunt consumate separat de carbohidrati la o masa, atunci nu exista pericolul sa se depuna kilograme in plus. Din categoria regimurilor disociate face parte si antidieta, metoda de tratament raspandita in SUA, apoi in Europa, care nu limiteaza caloriile, dar interzice combinarea unor alimente. Acest concept, despre o alimentatie ce separa proteinele de carbohidrati, usureaza si procesul de digestie, iar organismul retine doar substantele nutritive. Iata un exemplu de regim antidieta. Mic dejun: fructe sau suc de fructe. Dejun: supa de legume sau salata de legume - crude sau fierte - cu branza rasa desarata. Cina: paste cu legume; pui la gratar sau peste slab la gratar. Sunt permise anumite bauturi: ceaiuri sub forma de infuzie, cafea, sucuri de fructe si legume, apa plata. Despre celebra reteta, cu supa de varza, despre care s-au publicat destule brosuri, se poate spune ca ea a fost devansata de o alta leguma inclusa in retete cu rezultate foarte bune. Este vorba de supa de sfecla - gustoasa, sanatoasa si cu efecte remarcabile pe termen lung. Pentru ca, dupa acest tratament fostul "grasut" isi mentine greutatea ideala.
Supa de sfecla pentru slabit
Iata reteta supei: Cantitati: doua sfecle mari, 4 morcovi, doua cepe, 8 cartofi. Se prepara supa prin fierberea acestor legume, fara sa se adauge grasime si condimente. Modul de administrare: dimineata: se mananca o farfurie de supa si se bea ceai sau cafea indulcita cu zaharina; la pranz: din nou o farfurie de supa si o bucata de carne de pui sau peste - pregatita la gratar sau fiarta. Seara: a treia farfurie de supa si mere (doua-trei) sau gulii fierte. Dieta cu supa de sfecla este administrata de 4 ori pe saptamana. In celelalte zile se consuma alimentele preferate, cate putin din toate. Cura dureaza doua saptamani. Apoi se revine la o alimentatie fara restrictii severe. Dar se reduc cantitatile de paine, de dulciuri si nu se mai mananca nimic dupa ora 18. La o luna reteta se repeta. Daca aceasta se respecta, se pierde surplusul de grasime si nu se mai revine la vechea greutate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite