SPUNE-MI CE MANANCI, CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poftele ne semnaleaza o carenta alimentara "Poftele" sau dorintele culinare neasteptate pentru un aliment anume s-au dovedit niste semnale ale organismului nostru. In mod cert, este vorba de carente

Poftele ne semnaleaza o carenta alimentara "Poftele" sau dorintele culinare neasteptate pentru un aliment anume s-au dovedit niste semnale ale organismului nostru. In mod cert, este vorba de carente alimentare, de un deficit de vitamine, enzime si minerale sau de aparitia unei boli de care nu stiam ca suferim. * Pofta de a manca ceva dulce se manifesta insistent in diverse situatii: dupa numeroase eforturi fizice, in cazul marilor consumatori de grasimi, dar si in febre, pentru ca rezervele de carbohidrati s-au epuizat si trebuie completate. Aceste semnale mai apar in afectiunile pancreasului si insuficienta tiroidiana. Cand dorim cu orice pret sa mancam verdeturi - urzici, spanac, stevie, untisor - atat de bogate in vitamine din gama B-urilor, dar si in minerale, organismul nostru si-a epuizat rezervele de substante tonice, care sa-l ajute sa-si purifice sangele, sa-si intareasca sistemul imunitar. Dupa o portie in plus de friptura tanjesc persoanele care depun in munca de fiecare zi mari eforturi fizice si intelectuale. Tot din categoria "mancatorilor de carne" fac parte suferinzii de hepatita, anemie si cei care exagereaza cu dulciurile, vinovate de oxidarea proteinelor. Pofta prea mare de lapte si produse lactate anunta lipsa de calciu - consumat de diversi oxalati - stevie, spanac si ciocolata. Din categoria marilor consumatori de branzeturi, de lactate in general, fac parte bolnavii de osteoporoza, insuficienta renala, ciroza hepatica, nevroze. Pentru a fi siguri ca absorbtia calciului nu scade in intestin, nu vom consuma lapte cu paine graham. Deseori, chiar la sfarsitul unei mese copioase, pofta pentru o felie de gogosar sau lamaie se accentueaza. Nutritionistii spun ca alimentele acre indeparteaza simptomul de satietate, de greata, cauzat de grasimi si alcool, refacand echilibrul enzimelor.
Reteta saptamanii
Peste cu sos de citrice
Cantitati: 2 grepfruit, 2 portocale, o lamaie, 200 ml lapte, coaja de lamaie si portocala (2 lingurite rase), o lingura faina, o lingura rasa de cimbru, unt 50 g. Preparare: pestele spalat si curatat se prajeste la foc potrivit. Cand este aproape gata se stropeste cu zeama de lamaie amestecata cu ulei. Se mai lasa la prajit 3-4 minute. In a doua etapa pregatim sosul alb: topim untul intr-o cratita mare si adaugam faina, apoi compozitia o stingem cu lapte amestecat cu sucul de la 2 portocale. In acest sos presaram condimentele. Cele doua grepfruituri se desfac in feliute curatate de pielite. Acestea, impreuna cu pestele prajit, se adauga in sos. Cine doreste poate completa acest meniu cu piure de loboda.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite