SPUNE-MI CE MANANCI, CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sarea - un condiment necesar Pragul minim de condimentare a mancarii cu sare este de 2 grame/zi. Recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii permit valori de 6 chiar 8 grame/zi. Necesitatile

Sarea - un condiment necesar
Pragul minim de condimentare a mancarii cu sare este de 2 grame/zi. Recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii permit valori de 6 chiar 8 grame/zi. Necesitatile organismului de sare le putem satisface, fara probleme, consumand smochine (foarte bogate in sare - 40 mg), alune (20 mg), castane (7 mg), macese (5 mg), nuci (4 mg), lamai (2,7 mg), prune si grapefruit (2,2 mg). Aceste valori sunt valabile la 100 grame fruct. Pentru a fi siguri ca nu depasim valorile normale este firesc sa tinem seama de sfaturile nutritionistilor: sa limitam consumul produselor de patiserie si al branzeturilor; sa gustam supele si mancarea gatita inainte de a pune sare deoarece zarzavaturile contin cantitati apreciabile de sare. Nu trebuie sa trecem nici in cealalta extrema si sa nu consumam sare deloc, daca medicul nu trage un semnal in acest sens. Din experienta, gospodinele au descoperit rolul sarii in pregatirea cafelelor gustoase, prin adaugare de granule de sare; la fel de eficient este "un praf de sare" cand vrem sa obtinem un albus spumos, care sa se mentina deasupra preparatelor. Spuma de albus cu putina sare este o mandrie pentru gospodinele preocupate si de estetica preparatelor culinare.

Reteta saptamanii
O cafea "aristocrata"
Compozitie: 3 lingurite cafea (rase), 2 lingurite cafea de cicoare (macinata marunt), 2 lingurite miere de salcam, un praf de sare, 250 gr apa plata, un varf de cutit de scortisoara, frisca, ciocolata rasa, nuca de cocos. Preparare: cele 2 sortimente de cafea se amesteca impreuna cu mierea si celelalte ingrediente, fara frisca (pentru ca aceasta se pune deasupra cafelei fierte). Se adauga apa plata si, din clipa in care a inceput sa fiarba, o mai lasam, la foc mic, un minut. Dupa ce o turnam in ceasca adaugam frisca, putina ciocolata rasa si nuca de cocos - dupa placul inimii.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite