SPUNE-MI CE MANANCI, CA SA-TI SPUN CUM TRAIESTI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Smochina - tonic si diuretic Anticii spuneau ca daca vrei sa fii sanatos trebuie sa mananci smochine! Datorita numeroaselor proprietati - nutritiva, usor de digerat, tonifianta, diuretica, laxativa

Smochina - tonic si diuretic
Anticii spuneau ca daca vrei sa fii sanatos trebuie sa mananci smochine! Datorita numeroaselor proprietati - nutritiva, usor de digerat, tonifianta, diuretica, laxativa si pectorala - smochina este recomandata copiilor, adolescentilor, convalescentilor, varstnicilor si gravidelor. De asemenea, nutritionistii recomanda smochina persoanelor care depun eforturi fizice si intelectuale intense, precum si celor care practica sporturi de performanta.Pentru combaterea asteniei de primavara, smochina este recomandata in combinatie cu mere sau in salatele de cruditati: zilnic 4-5 fructe, alaturi de morcovi, telina si salata verde. In starile febrile, contra bronsitelor, laringitelor, nutritionistii recomanda un decoct de smochine realizat din 100 gr fructe fierte intr-un litru de apa. In cazul persoanelor ce sufera de constipatie, smochina s-a remarcat drept un remediu ideal. Cea mai simpla si eficienta reteta se pregateste din 4-5 smochine, taiate marunt si puse la inmuiat in lapte, de seara pana dimineata. Fructele astfel preparate se consuma inainte de micul dejun. Pentru sugari, specialistii sunt de parere ca sucul de smochina proaspata, 3-4 lingurite, sau cel obtinut de la smochinele inmuiate in ceaiul indicat de medic reprezinta o sursa de vitamine.

Reteta saptamanii:
idru de smochine
Un tonic pentru persoanele anemice si foarte stresate de munca pe care o desfasoara este cidrul de smochine. Iata reteta acestei bauturi de casa: Cantitati: 1 kg smochine, 10. apa fiarta si racita, 10 boabe de ienupar sau orez, un mar taiat bucatele, 100 g stafide. Preparare: toate ingredientele se pun la macerat intr-un borcan de sticla acoperit cu tifon. Dupa 7 zile de macerare, cidrul se strecoara si se pune in sticle. Cine doreste sa realizeze o bautura mai tare (un vin de smochine) va prelungi perioada de macerare la 10-12 zile.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite