S-a descoperit ce compusi din plante previn cancerul de colon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciresele, merele, caisele, ceapa si ceaiul au efecte anticancer

In fiecare an, in Europa, 75.000 de persoane mor din cauza cancerului de colon. Studiile epidemiologice au demonstrat ca populatia care are o dieta bazata pe alimente bogate in produse vegetale prezinta riscuri mai mici pentru anumite tipuri de cancer. "Studiile in vitro si pe animale de laborator au demonstrat ca fitochimicalele (compusii gasiti in produsele vegetale) purificate izolate ucid celulele canceroase sau stopeaza transformarea lor, iar unele dintre ele pot preveni distrugerea ADN-ului", ne spune dr. Ciprian Constantin de la Fundatia pentru Alimentatie Sanatoasa. In ultimul timp, cercetatorii se axeaza mai mult pe cel mai mare grup de fitochimicale, si anume polifenolii. Acestia se gasesc in special in cirese, mere, caise ceapa si ceai. Principala preocupare a cercetatorilor este de a determina cum sunt metabolizati acesti compusi chimici si in ce masura modifica metabolismul carcinogenic si inmultirea celulei canceroase. Aceste cercetari au drept scop stabilirea de noi legaturi dintre dieta si sanatate si implicit o reducere a cazurilor de boli cronice, in special de cancer de colon.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite