Rozmarinul, tonic pentru creier şi inimă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rozmarinul, tonic pentru creier şi inimă
Rozmarinul, tonic pentru creier şi inimă

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) face parte din topul celor mai solicitate remedii naturiste.

Un studiu recent a scos la iveală că planta acţionează benefic asupra sistemului nervos central (inclusiv asupra creierului) şi sistemului cardiovascular. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie, recomandă ceaiul de rozmarin pentru efectele sale de stimulare a memoriei, a proceselor de gândire şi pentru puterea plantei de a ne ajuta să ne controlăm emoţiile.

Ziariştii, studenţii, oamenii de afaceri şi toţi cei care depun eforturi intelectuale este bine să bea zilnic două-trei căni de infuzie de rozmarin. În plus, terapia cu rozmarin contribuie la evacuarea bilei şi stimulează secreţia gastrică.

Mod de folosire

Infuzia: Se prepară dintr-o linguriţă de plantă şi 250 ml de apă clocotită. După zece minute, infuzia de rozmarin se strecoară şi se consumă îndulcită cu miere.

Tinctura: Se obţine prin macerarea a şase linguriţe de plantă în 300 ml de ţuică de secară. După zece zile, se strecoară şi se păstrează la rece, în sticluţe închise ermetic. Se diluează câte o linguriţă de tinctură în 100 ml de apă şi se bea de trei-patru ori pe zi.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite