Roşiile, aliaţi ai plămânilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consumul de roşii s-a dovedit benefic în tratamentul a peste 50 de afecţiuni, printre care cele reumatice, cardiace, anemiile, scorbutul şi diabetul. Studiile recente au scos la iveală că roşiile pot fi folosite pentru prevenirea anumitor tipuri de cancer.

În cadrul unui studiu efectuat de cercetătorii francezi pe un eşantion de 535 de persoane, s-a măsurat cantitatea de aer care iese din plămâni într-un interval de o secundă şi nivelul de betacaroten din sânge.

La participanţii cu o cantitate mai mare de betacaroten ajuns în organism s-a observat o încetinire a procesului de îmbătrânire a plămânilor cu 32%, comparativ cu cei care aveau un nivel mai scăzut al acestei substanţe.

Reţeta săptămânii: Supă tonică de roşii

Timp de preparare: 40 de minute

Calorii: 80/porţia

Ingrediente: 1 kg de roşii, 10 ouă de prepeliţă, 2 cepe, 2 morcovi, 1dovlecel, 2 căţei de usturoi, 3 linguri de fulgi de ovăz, 200 g telemea de capră, câte o legătură de mărar, de pătrunjel şi de leuştean.

Preparare: Cu excepţia roşiilor şi a usturoiului, legumele, curăţate şi tăiate cubuleţe se pun la fiert. Până când acestea fierb, preparaţi sucul de roşii, storcându-le printr-o sită, pentru a elimina seminţele şi cojile. Pasaţi legumele fierte, adăugaţi sucul de roşii, usturoiul şi fulgii de ovăz. Lăsaţi să mai clocotească 5 minute, adăugaţi ouăle de prepeliţă întregi şi mai lăsaţi supa pe foc un minut. Când stingeţi aragazul, adăugaţi brânza rasă şi serviţi supa caldă.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite