Se înmulţesc cazurile de gripă porcină în România, bilanţul total a ajuns la 305

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se înmulţesc cazurile de gripă porcină în România, bilanţul total a ajuns la 305
Se înmulţesc cazurile de gripă porcină în România, bilanţul total a ajuns la 305

Numărul pacienţilor diagnosticaţi cu gripă porcină în România a ajuns la 305, de vineri până sâmbătă fiind confirmate alte nouă cazuri, potrivit celei mai recente centralizări a Centrului European de Prevenire a Bolilor (ECDC).

Cele mai multe cazuri din Europa, raportate către ECDC, sunt înregistrate în Germnia, unde numărul pacienţilor cu gripă porcină a ajuns la 15.567.

De la apariţia virusului, în Europa au fost depistate peste 45.600 de cazuri, iar 104 persoane au murit de gripă porcină, potrivit datelor centralizate de ECDC.

Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 din România a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA. Specialiştii estimează că, la toamnă, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat vineri că virusul A(H1N1), care a ucis peste 2.200 de oameni în 177 de ţări de pe glob, a devenit virusul gripal dominant în lume, depăşind gripa sezonieră.

Autorităţile din Sănătate se aşteaptă la un val mai mare de îmbolnăviri de gripă porcină şi în toamnă, odată cu începerea şcolii. "După jumătate lunii septembrie, când se vor deschide şcolile, vom avea, probabil, un cumul de cazuri, dat fiind faptul că un copil bolnav va putea să îmbolnăvească o clasă întreagă. Dar avem o reţea de supraveghere foarte bine pusă la punct şi sperăm să nu scăpăm lucrurile de sub control", a mai afirmat recent secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Geza Molnar.

El a declarat că "vârful" infectaţilor cu A/H1N1 va fi, cel mai probabil, în februarie-aprilie 2010.

"Dacă până în luna decembrie vom avea sub 1.000 de cazuri, nu mă îngrijorează.  va fi undeva prin februarie, martie sau chiar aprilie 2010", a precizat secretarul de stat.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite