România, Italia şi Spania, în cursa celor mai accesibile implanturi mamare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România, Italia şi Spania, în cursa celor mai accesibile implanturi mamare
România, Italia şi Spania, în cursa celor mai accesibile implanturi mamare

Femeile din România sunt din ce în ce mai interesate de implanturile mamare pentru mărirea sânilor. Dacă acum câţiva ani un bust voluptuos obţinut pe cale chirurgicală părea un privilegiu al femeilor cu un statut social şi, mai ales, financiar ridicat, astăzi procedura de mărire a sânilor este din ce în ce mai accesibilă.

Moft sau necesitate

România este una dintre ţările în care mărirea bustului este mult mai convenabilă decât în alte state, mai ales în ceea ce priveşte costurile intervenţiei chirurgicale, cunoscută medical ca mamoplastie de augmentare.

Astfel, o femeie care decide să-şi pună implanturi mamare în România poate obţine bustul dorit cu preţuri începând de la 1.500 de euro, costurile ajungând, însă, şi la 6.000 de euro. Valoarea totală a unei intervenţii chirurgicale la sâni este influenţată de renumele medicului specialist în chirurgie plastică, locul unde se desfăşoară intervenţia medicală,  spitalizarea, tipul de anestezie utilizat, procedura aleasă pentru operaţie şi, bineînţeles, marca şi caracteristicile implanturilor mamare alese. În acest context, în ţara noastră, preţul mediu al unui implant este de aproximativ 3.000 de euro.

Italia şi Spania, costuri duble pentru mărirea sânilor

Însă o femeie care optează pentru o operaţie de mărire a sânilor efectuată într-o altă ţară trebuie să fie dispusă să achite un cost deseori dublu faţă de cel din România.

În Italia, costul mamoplastiei de augmentare porneşte de la 4.000 de euro, însă ajunge şi chiar depăşeşte uneori 10.000. Majoritatea clinicilor de chirurgie estetică din Peninsulă practică un preţ mediu de 7.000 de euro. Costurile practicate în Spania sunt relativ mai mici faţă de cele din Italia, având o medie de aproximativ 5.000 de euro.

Principalul avantaj al efectuării unei asemenea intervenţii într-una dintre cele două ţări europene  este posibilitatea de a plăti în rate costul total.  Acestă opţiune este poate şi motivul pentru care cele mai multe femei străine care îşi măresc sânii în Spania sunt românce, numărul lor crescând cu 75% în ultimii cinci ani. De altfel, Spania se află pe primul loc în topul ţărilor din Europa, în funcţie de numărul implanturi mamare efectuate, înregistrând anual peste 50.000 de intervenţii chirugicale. 

România, ţara tuturor posibilităţilor pentru implanturile mamare


Cu toate acestea, există femei în România care şi-au mărit sânii cu ajutorul mamoplastiei de augmentare pentru mai puţin de costul mediu de 3.000 de euro.

Un astfel de caz este cel al Melaniei D., în vârstă de 24 de ani, din Bucureşti, care în urmă cu un an a decis să recurgă la implanturi mamare. După încheiere studiilor universitare în 2008, spre deosebire de alte tinere, Melania avea mai multe realizări şi bucurii până la vârsta de 23 de ani: o facultate terminată, un masterat în curs de desfăşurare, funcţia de manager de proiect în cadrul unei importante companii specializate pe accesarea fondurilor europene, o maşină plătită prin leasing din propriul ei venit şi o relaţie frumoasă cu un bărbat care o susţinea în ceea ce făcea.

image


Cu toate acestea, tânăra înaltă de 1,70 avea o nemulţumire faţă de corpul ei, care a marcat-o încă din adolescenţă: avea sânii prea mici. “Mereu am fost complexată de sânii mei, erau pur şi simplu prea mici. Mărimea cea mai mică la sutien, cupa A, pentru mine era deseori mare. A fost o perioadă în care chiar şi noaptea păstram sutienul pe mine, chiar dacă dormeam doar cu o prietenă“, povesteşte Melania.

Sâni perfecţi la do
ar 1.600 de euro

“De mult timp îmi propusesem să-mi măresc sânii. Iar  când mi-a povestit o colegă de serviciu care tocmai îşi pusese silicoane că pot să-mi măresc şi eu bustul la un preţ acceptabil,  nu am ezitat. Am plătit doar 1.650 de euro pentru mamoplastia de augmentare, efectuată de doctorul Adrian Oancea, în Alba-Iulia”, a adăugat Melania, care s-a împrumutat de la o prietenă, urmând să-şi achite datoria eşalonat la fiecare salariu. Tânăra a explicat că suma plătită a inclus numai costul protezelor mamare şi, bineînţeles, profitul medicului specialist în chirurgie plastică. Celelalte costuri care presupun spitalizarea şi intervenţia medicală cu anestezia au intrat în asigurarea medicală de stat.

“Deşi durata normală a unei operaţii este de aproximativ o oră şi jumătate, din momentul în care am intrat în sala de operaţie până am ieşit de acolo au trecut trei ore. O prietenă bună m-a aşteptat în acest timp şi chiar se speriase când vedea că nu mai ies. Dar totul a decurs normal, pur şi simplu a durat mai mult pentru că doctorul Oancea a vrut să iasă perfect. Şi aşa au ieşit! A lucrat excepţional doctorul! Am văzut multe implanturi, iar ale mele chiar arată grozav!”, a povestit mulţumită Melania.

Cât despre caracteristicile implanturilor,  sunt din gel coeziv de silicon, cu suprafaţă cristalină şi ca mărime de 275 de mililitri. Compania producătoare, Euro Silicone, oferă garanţie scrisă pentru 10 ani, deşi ele sunt concepute în aşa fel încât să reziste toată viaţa.

În final, Melania D. a declarat că, indiferent de durerile post-operatorii, care sunt normale de altfel, indiferent de orice obstacol întâmpinat, a meritat toţi banii şi tot efortul. “Acum sunt mândră de sânii mei!”
 
Citiţi despre implanturile mamare pe adevarul.it şi adevarul.es:

  • “Upgrade mamar” de 6.000 de euro
  • Din ce în ce mai multe românce recurg la mamoplastia de augmentare
  • Risc minim în comparaţie cu satisfacţia pacientelor
  • Cupele C şi D, râvnite de femei
Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite