Româncele renunţă la calendar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Folosirea metodelor contraceptive a crescut în rândul românilor. Dacă la începutul anilor ’90 metodele tradiţionale de contracepţie, precum metoda calendarului, erau încă la mare căutare,

Folosirea metodelor contraceptive a crescut în rândul românilor. Dacă la începutul anilor ’90 metodele tradiţionale de contracepţie, precum metoda calendarului, erau încă la mare căutare, treptat, numărul femeilor care folosesc metodele moderne de contracepţie a crescut de la 48 la sută în 1999 la 58 la sută în 2004.

În scopul popularizării metodelor moderne (pilula, prezervativul, steriletul), mai mulţi medici specialişti în obstetrică-ginecologie vor oferi, în acest sfârşit de săptămână, informaţii referitoare la planningul familial şi metodele de contracepţie.

Iniţiativa are loc în cadrul campaniei de informare numită “Contracepţia – un pas spre libertate”, ce se va desfăşura în Parcul Unirii, între 31 octombrie – 2 noiembrie. Tot în această perioadă vor fi prezentate şi metode noi de contracepţie, precum plasturii, inelele vaginale şi implanturile, care vor fi introduse de anul viitor şi în România.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite