Roiniţa, un tonic pentru sistemul nervos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Roiniţa, un tonic pentru sistemul nervos
Roiniţa, un tonic pentru sistemul nervos

Studii recente ale specialiştilor francezi şi americani au scos în evidenţă că roiniţa are efecte carminative (favorizează eliminarea gazelor), antispastice şi sedative.

Specialiştii asociază folosirea roiniţei cu o putere mai mare de concentrare, cu o capacitate sporită de memorare şi cu prelungirea vieţii. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie,  recomandă infuzia de roiniţă drept un remediu pentru tratarea bolilor de origine nervoasă, precum: nevroze cardiace, manifestate prin palpitaţii, depresii cauzate de stres, spasme digestive, indigestii pe fond nervos.

Din roiniţă se poate prepara infuzie, decoct, tinctură, ulei, dar şi lichior. Această licoare combate stările depresive, anxietatea, ameţelile, indigestiile şi crizele de apoplexie.

Lichior de roiniţă

Ingrediente: 1 litru de alcool de secară, 30 g roiniţă proaspătă, 80 g coajă de lămâie, o linguriţă de angelică (de la PLAFAR). Preparare: Ingredientele se pun la macerat timp de 10 zile, apoi se strecoară lichidul şi se adaugă 40 g de scorţişoară, 10 g nucşoară, 4 cuişoare, 25 de seminţe de coriandru. Se lasă la macerat încă cinci zile, după care lichiorul se strecoară. După ce se „învecheşte“, timp de şapte zile, se consumă câte un păhărel pe zi, înaintea meselor principale. ;

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite