Riscul de boli, ignorat în alegerea contraceptivului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul criteriu luat în considerare de femei atunci când aleg o metodă contraceptivă este eficienţa împotriva unei sarcini nedorite. Aceasta este concluzia unui studiu de piaţă realizat de ISRA Center Marketing Research pentru MSD România.

Potrivit cercetării, româncele mai sunt interesate de uşurinţa în utilizare a metodei contraceptive alese şi de gradul de satisfacţie sexuală. Riscul de boli cu transmitere sexuală şi impactul asupra sănătăţii cântăresc cel mai puţin în alegerea produsului contraceptiv.

„Este îngrijorător faptul că femeile nu sunt foarte preocupate de sănătate când aleg metoda de contracepţie. Nu foarte multă lume ştie că metodele contraceptive cu hormoni (estrogen şi progesteron), cum sunt pilulele sau inelul vaginal au reacţii adverse de tipul durerilor de cap, cheagurilor de sânge, hipertensiunii", atrage atenţia medicul ginecolog Ruxandra Dumitrescu de la Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino" din Bucureşti. Studiul a mai arătat că majoritatea românilor consideră „calendarul" drept cea mai satisfăcătoare metodă contraceptivă. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite