Riscul de autism, mai mare la naşterile succesive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Riscul de autism este mai mare la copiii născuţi succesiv, la distanţe mai mici de 12 luni faţă de fraţii lor, avertizează specialiştii americani în publicaţia „Pediatrics“, citaţi de cotidianul „Daily Mail“.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, aceşti copii au riscuri de trei ori mai mari de a face autism, comparativ cu cei născuţi la distanţe mai mari de un an faţă de fraţii lor.

Explicaţia este că organismul mamei este sărăcit de nutrienţi şi incomplet recuperat după sarcina precedentă, de aceea, următorul copil nu are condiţii propice dezvoltării, acest lucru crescând inclusiv riscul de autism. Studii precedente arată că naşterile succesive la distanţe mai mici de un an conduc la o greutate mică la naştere şi cresc riscul de prematuritate.

Între copii, diferenţă de cel puţin un an

O distanţă minimă de un an între naşteri este unanim recomandată de specialişti pentru a evita poblemele de sănătate care pot apărea la copil. Statistic, fratele mai mic conceput mai devreme de un an de la prima naştere are riscuri cu 3,4% mai mari de a suferi de autism, comparativ cu un copil născut la o distanţă mai mare de un an.

În cazul copiilor născuţi la 23 de luni faţă de primul frate, riscul de autism este de 1,9%, iar la cei născuţi la trei ani distanţă, riscul scade la 1,2%. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite