Rezultate peste asteptari pentru un vaccin impotriva SIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un vaccin experimental impotiva SIDA a depasit asteptarile si a dus la inrolarea in studiul pentru testare a unui numar dublu de persoane. Cercetarea, facuta pe 3.000 de voluntari sanatosi

Un vaccin experimental impotiva SIDA a depasit asteptarile si a dus la inrolarea in studiul pentru testare a unui numar dublu de persoane.
Cercetarea, facuta pe 3.000 de voluntari sanatosi pentru a determina raspunsul lor imunologic la vaccin, poate indica daca reactiile sistemului imunitar previn sau controleaza SIDA. In compozitia vaccinului se regaseste un adenovirus, un virus al banalei raceli, ca ,racheta", care contine trei gene ale HIV. Dupa cum au declarat cercetatorii, rezultatele preliminare arata un raspuns peste asteptari din partea sistemului imunitar. Astfel, celulele T din organism, cele care cauta si distrug celulele infectate cu HIV, au fost stimulate sa actioneze, iar reactia este, potrivit cer-cetatorilor, asemanatoare cu cea a vaccinului impotriva variolei si pojarului. Vaccinul nu distruge anticorpii organismului, un alt element-cheie in imunilogia organismului.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite