Retete pentru Raci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intram in zodia Racului. Foarte sensibil, emotiv, sentimental, generos, altruist, Racul este un foarte bun sfatuitor. Afectiunile cele mai frecvent intalnite la acesti nativi sunt cele legate de

Intram in zodia Racului. Foarte sensibil, emotiv, sentimental, generos, altruist, Racul este un foarte bun sfatuitor. Afectiunile cele mai frecvent intalnite la acesti nativi sunt cele legate de sistemul respirator, cel limfatic, de aparatul digestiv. O relativa obezitate se remarca in fizicul Racului. Fenomenul este cauzat in special de retentia apei in organism. Sunt frecvente la Rac tulburarile de nutritie, chisturile, tumorile, bolile degenerative. Racii prefera tratamentele clasice, constand in administrarea de medicamente. Ce trebuie sa manance un Rac? Multe legume verzi, fierte cu condimente - marar si patrunjel -, ceapa, fasole, varza, anason, sparanghel, lactate precum branza de vaci si cas, oua; carne de pasare: pui, porumbel si fazan, iepure si prepelita; fructe: mere, banane, struguri, cirese, migdale, curmale, rodii; cereale: orz, orez vechi de 1 an, mei si grau; uleiuri: de masline si floarea-soarelui. Alimente interzise: alcool, cafea, sucuri reci de fructe; condimente iuti; alimente grase, prajite; alimente greu de digerat: nuci, cartofi, orez nou, suc de rosii reci; carne: porc, vita, bivol; uleiuri: soia si susan. Ciulama de dovlecei cu fazan Ingrediente: 3 dovlecei, marar, doua cepe, 3 linguri de faina, o cescuta de lapte, putin ulei. Preparare: Dovleceii taiati in cuburi se pun la fiert in apa. Dupa aceea se paseaza. Separat se inabusa ceapa si mararul (taiate marunt) in apa cu 3 linguri de ulei. Fazanul este preparat ca orice vanat. Adica se pastreaza timp de 24 de ore in apa cu otet si ceapa (vara - in frigider). Dupa aceea se fierbe. Cand ciulamaua este aproape gata - dupa ce amestecam toate ingredientele, adaugam laptele, 5 linguri de zeama in care a fiert fazanul si faina. Se amesteca pana se obtine o compozitie de consistenta smantanii. Ciulamaua se serveste cu fazan inabusit si marar proaspat, taiat marunt. Dulceata de cirese cu frunza de menta Ingrediente: O farfurie plina cu cirese, 1 kg zahar tos, zeama de lamaie (2 linguri), 6 frunze de menta. Preparare: Ciresele proaspete, curatate de samburi, se aseaza intr-un castron. Deasupra se toarna jumatate din cantitatea de zahar. Dupa ce acesta s-a topit, completam cu restul de zahar, cu zeama de lamaie si punem dulceata la foc. Dupa ce culegem spuma, adaugam frunzele de menta. Dulceata se pune in borcane, calda; acoperim toate borcanele cu celofan, le legam bine cu ata si apoi le punem capac. In camara asezam borcanele cu gura in jos. Dulceata se pastreaza foarte bine si nu mai trebuie s-o sterilizam.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite