Reteta saptamanii - Ghiveci cu bame si ghimbir
0Cantitati: 300 g ficat de pui; 4 dovlecei, 8 rosii, 4 cepe, 500 g bame, patrunjel si marar, cate doua legaturi, o lingura de ghimbir ras, 50 g ulei de masline, 10 oua de prepelita. Preparare: taiem
Cantitati: 300 g ficat de pui; 4 dovlecei, 8 rosii, 4 cepe, 500 g bame, patrunjel si marar, cate doua legaturi, o lingura de ghimbir ras, 50 g ulei de masline, 10 oua de prepelita. Preparare: taiem rosiile si dovleceii in felii groase (3 cm). Ficateii ii vom aseza pe fundul cratitei, iar deasupra vom pune un strat de dovlecei, urmatorul de rosii, apoi de ceapa si verdeturile amestecate cu ghimbir. Vom pune cratita acoperita la foc mic, fara sa adaugam apa. Dupa 15 minute, sucul din legume va acoperi ghiveciul. Vom micsora focul si mai lasam cratita pe aragaz 10 minute. Dupa aceea vom adauga uleiul de masline si punem ghiveciul la cuptor la foc potrivit. Se serveste caldut, asezonat cu iaurt.