Reteta saptamanii - Crema de soia cu nucsoara
0Cantitati: 200 g boabe de soia, 2 frunze de dafin, 3 nucsoare macinate, 3 morcovi, 3 cepe rase, 3 boabe usturoi pisat, 50 ml ulei de masline, marar tocat marunt. Preparare: Se macina boabele de soia,
Cantitati: 200 g boabe de soia, 2 frunze de dafin, 3 nucsoare macinate, 3 morcovi, 3 cepe rase, 3 boabe usturoi pisat, 50 ml ulei de masline, marar tocat marunt. Preparare: Se macina boabele de soia, spalate si uscate. Se pune la fiert faina rezultata prin macinare cu patru cani de apa. In apa care fierbe soia adaugam morcovii rasi, usturoiul pisat, ceapa rasa pe razatoarea mica si frunzele de dafin. Vom amesteca mereu, pana cand se ingroase compozitia. Dupa aceea, micsoram focul si lasam crema sa mai clocoteasca 2-3 minute. Dupa ce se raceste, vom adauga uleiul de masline. La masa, crema se asezoneaza cu mararul tocat marunt si nucsoara macinata.