Renunţăm la fumat după şapte tentative

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima săptămână de abstinenţă de la fumat este cea mai dificilă, iar pentru a renunţa cu adevărat la viciu avem nevoie de cinci ani şi de cel puţin şapte tentative eşuate, arată cercetătorii britanici de la Universitatea „Lancaster“.

Aceştia au analizat comportamentul a 3.000 de persoane fumătoare şi foste fumătoare şi au ajuns la concluzia că cele mai multe dintre cele ce reuşesc să renunţe definitiv la fumat o fac din cauză că se tem de efectele negative pe care le au ţigările asupra sănătăţii lor pe termen lung.

Printre motivele des întâlnite s-au mai numărat şi faptul că personele de sex opus considerau fumatul un gest complet neatrăgător.

Potrivit specialistului Cary Cooper, coordonatorul studiului, în această perioadă, cei ce renunţă la fumat au nevoie de susţinere din partea cunoscuţilor. De asemenea, profesorul spune că este util ca persoanele care se lasă de fumat să-şi recapituleze în minte motivele pentru care îşi doresc să renunţe la viciu.

Majoritatea se reapucă după 10 zile

Potrivit studiului, fumătorii care s-au hotărât în noaptea de Revelion să renunţe la viciu s-au reapucat, în general, după zece zile. Vârsta medie, la care fumătorii vor să renunţe la viciu este, potrivit studiului, de 27 de ani. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite