Regulile siluetei masculine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regulile siluetei masculine
Regulile siluetei masculine

Mulţi bărbaţi constată cu tristeţe că, odată cu înaintarea în vârstă, creşte şi numărul centimetrilor din talie. Specialiştii australieni în nutriţie oferă câteva sfaturi legate de regimul de viaţă recomandat reprezentanţilor sexului tare.

Pentru a putea scăpa de povara nedorită, bărbaţii trebuie să ţină în primul rând seama de anumite particularităţi care deosebesc metabolismul masculin de cel feminin, explică specialiştii din cadrul Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation (CSIRO) – Agenţia Naţională Australiană, una dintre cele mai mari de acest fel din lume.

Tocmai de aceea, aceştia au alcătuit un set de sugestii referitoare la modul în care trebuie alcătuit un regim de slăbire adaptat bărbaţilor, pentru a fi încununat de succes.

Exerciţiile de forţă - efectuate de cel puţin trei ori pe săptămână (cu excepţia cazurilor când nu sunt contraindicate) determină creşterea mai intensă a metabolismului, chiar şi după încetarea exerciţiilor, spre deosebire de alte sporturi. Astfel de exerciţii cresc mai mult masa musculară care „arde” în acest fel mai multe calorii şi scade astfel grăsimea nedorită.

Calitatea caloriilor - pentru a slăbi este important să reduceţi mai ales caloriile provenite din grăsimi şi să creşteţi numărul celor provenite din proteine. Astfel, 20% din aportul caloric trebuie să provină din grăsimi, 15% din proteine, iar restul de 65% din glucide.Micul dejun este cel mai important într-un regim de slăbire.

Astfel, masa de dimineaţă trebuie să conţină un fruct (de preferat portocală sau grepfrut), 40-50 de grame de pâine integrală (sau cereale integrale), 40 de grame de brânză slabă, 10 grame de grăsimi de diferite feluri (animale şi vegetale), 200 de mililitri de lapte sau iaurt şi o ceaşcă de ceai sau cafea, slab îndulcite.

Mai puţine grăsimi

Patru mese pe zi - în locul „gustărilor” presărate pe tot parcursul zilei, este mai bine să mâncaţi doar de patru ori pe zi. Pentru masa de prânz, în locul mititeilor, cârnaţilor sau mâncărurilor cu mult sos, cartofi prăjiţi şi bere, optaţi mai degrabă pentru un meniu cu cât mai puţine grăsimi.

Sunt indicate peştele, carnea de pui, iar în loc de bere, un suc de roşii, suc de fructe sau apă minerală. Mesele de seară - trebuie să fie reduse cantitativ. Metabolismul scade în cursul nopţii şi nu poate să „ardă” surplusul de calorii. Brânza - este cea care produce cele mai multe „greutăţi” într-un regim de slăbire.

Locul ei este mai degrabă la masa de dimineaţă (40-50 de grame), iar procentul de grăsime din conţinut este bine să nu depăşească 20%. Medicamentele - antiinflamatoarele, antidepresivele, corticoizii, anticoagulantele, sedativele şi tranchilizantele pot determina creşteri în greutate. De aceea, este bine să cereţi sfatul nutriţionistului în cazul în care vi se prescrie un tratament cu astfel de medicamente.

Alimente „interzise“

Pâinea trebuie redusă cantitativ la mesele de prânz şi seară (în loc de patru felii la o masă, mâncaţi doar două). De asemenea, în loc de pâine albă este bine să optaţi pentru cea integrală sau graham.

Berea şi vinul sunt cei mai mari inamici ai siluetei bărbaţilor. Este recomandat doar un pahar de vin roşu pe zi, eventual la masa de prânz. Băuturile alcoolice trebuie înlocuite cu apa minerală şi cu sucurile naturale. Vitamina C, complexul de vitamine B şi cromul ajută la scăderea în greutate.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite