Recăpătarea auzului, la o injecţie distanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Refacerea auzului s-ar putea realiza prin simpla injectare a unei substanţe chimice în urechea internă, renunţându-se astfel la implantul cohlear.

Oamenii de ştiinţă neozeelandezi de la Universitatea din Auckland au observat că o substanţă numită adenosine amine congener (ADAC) poate reface ţesutul cohlear distrus de zgomotul puternic, însă cu condiţia să se injecteze în cel mult şase ore de la depistarea leziunilor. Substanţa acţionează prin amorţirea receptorilor adenozinici A1 care, sub presiunea zgomotului puternic, se înmulţesc, producând leziuni.

Nu se administrează după 24 de ore

Eficacitatea acestei substanţe a fost testată pe cobai care, în prealabil, au fost supuşi la zgomote puternice, fiindu-le distrus auzul. După injectarea acestei substanţe, s-a observat o îmbunătăţire a auzului. Potrivit specialiştilor, injecţia nu este eficientă dacă se administrează după 24 de ore de la producerea leziunilor.

„Această substanţă este un agent terapeutic care poate fi folosit cu succes în procedurile de refacere a ţesutului cohlear", explică doctorul Srdjan Vlajkovic, coordonatorul studiului. În prezent, refacerea auzului se poate realiza doar cu ajutorul implantului cohlear, un procedeu chirurgical dureros şi costisitor. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite