Purtatul căciulii nu vă apără de frig

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mituri desfiinţate Cea mai mare parte a căldurii corpului nu se pierde  la nivelul capului, arată mai nou cercetătorii americani. În plus, numărul sinuciderilor nu creşte de

Mituri desfiinţate

Cea mai mare parte a căldurii corpului nu se pierde  la nivelul capului, arată mai nou cercetătorii americani. În plus, numărul sinuciderilor nu creşte de Sărbători, iar mesele bogate seara nu îngraşă excesiv, susţin cercetătorii Rachel Vreeman şi Aaron Carroll de la Universitatea din Indiana, SUA, care au încercat să desfiinţeze cele mai cunoscute mituri.

Cercetătorii susţin că mitul conform căruia oamenii pierd cea mai mare parte a căldurii la nivelul capului se bazează pe un experiment militar care a constat în expunerea subiecţilor la temperaturi arctice extreme.

În realitate, se pierde doar 10 la sută din temperatura corpului  la nivelul scalpului.

Mitul conform căruia numărul de sinucideri creşte de Sărbători pornea de la faptul că multe persoane devin vulnerabile petrecând singure.

Doctorul Rachel Vreeman spune însă că, statistic, vara sunt raportate mai multe sinucideri decât de Sărbători. O veste bună este că mesele bogate, luate seara, nu îngraşă.

Potrivit lui Aaron Caroll, la un număr comparabil de calorii, mesele de seară sunt la fel de nocive sau, din contră, la fel de sănătoase ca şi cele din timpul zilei. Condiţia este să nu vă culcaţi imediat după masă. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite