Prunele uscate, o sursă de energie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prune uscate
Prune uscate

Surse bogate de potasiu, cu un conţinut ridicat de calciu, fibre, fier şi cantităţi importante de vitamine: B3 (niacina), B6 şi A, prunele uscate sunt energizante excelente, fiind uşor de digerat.

Fitoterapeutul Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, le recomandă pentru efectul de reducere a tensiunii arteriale, a oboselii cronice, a constipaţiei şi de combatere a îmbătrânirii premature. De asemenea, sucul de prune uscate stimulează memoria şi este foarte hrănitor pentru convalescenţi.

Calciul, aliatul siluetei tale

Totul despre orhideea de Singapore

Aceste fructe sunt un laxativ uşor şi nu provoacă reacţii adverse. În preparatele culinare, acesta poate să înlocuiască untul, margarina sau uleiul. Pentru că sunt foarte dulci, prunele uscate vă permit să reduceţi cantitatea de zahăr în reţetele de fursecuri şi de tarte.

Reţeta săptămânii

Salată mozaic cu prune uscate
Ingrediente: 250 g carne de pasăre, o salată verde, un ardei gras, o ceapă roşie, 100 g telemea, 2 ouă fierte, 20 de prune uscate, două linguri de ulei de măsline, o lămâie.
Preparare: Curăţaţi ceapa şi ardeiul şi tăiaţi-le rondele. Spălaţi salata şi rupeţi-o în fâşii mari. Puneţi-le într-un castron şi adăugaţi ouăle, brânza şi prunele fără sâmburi, tăiate cubuleţe. La final, puneţi sucul de lămâie şi uleiul de măsline. Amestecaţi ingredientele pentru a nu sfărâma ouăle.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite