Principiile active ale crudităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dieta cu crudităţi este mai uşoară primăvara. Alimentele nu sunt preparate la foc, au un conţinut ridicat de fibre, sunt sărace în calorii, grăsimi şi colesterol. Un rol esenţial al dietei

Dieta cu crudităţi este mai uşoară primăvara. Alimentele nu sunt preparate la foc, au un conţinut ridicat de fibre, sunt sărace în calorii, grăsimi şi colesterol. Un rol esenţial al dietei crude este acela că poate să prevină dezvoltarea artritei, bolilor coronariene şi cancerului.
Dieta crudă presupune ca, o perioadă de 30 de zile, să consumăm alimente nepreparate termic. Consumăm în schimb, fără restricţii, legume crude, sub formă de salate asortate, şi sucuri; fructe crude; fulgi (de orz, ovăz, grâu), ulei presat la rece, miere, polen. Un rol esenţial în această cură îl deţin seminţele de dovleac, floarea-soarelui şi susan (dar neprăjite); miezul de nucă, arahidele şi alunele neprăjite, care înlătură foamea datorită conţinutului lor caloric ridicat. Susţinătorii acestei diete consideră că, deşi este dificilă, bogăţia mineralelor şi a vitaminelor contribuie la o funcţionare mai bună a sistemului imunitar şi la menţinerea unei greutăţi ideale. Lipsa alimentelor de origine animală trebuie suplimentată cu vitaminele B12 şi D. Spre deosebire de această dietă, cura de crudităţi admite şi mâncărurile gătite pe lângă legumele care se consumă, zilnic, sub formă de salată. De exemplu: cura de ridiche roză poate fi urmată 15-20 de zile. Dimineaţa, pe stomacul gol se mănâncă o salată din 5-6 ridichi, tăiate mărunt sau rase, asezonate cu ulei de măsline, pătrunjel şi mărar. Ridichile previn artrita, reumatismul, astmul sau bronşitele. Această cură este recomandată şi persoanelor anemice, dar şi celor care se plâng de edeme. Pentru cei care nu suportă crudităţile, salata va fi înlocuită cu sucul obţinut prin stoarcerea a 10 ridichi, la o masă. Ridichea roşie este apreciată şi pentru rolul ei de antiseptic general.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite