Primul vaccin uman impotriva gripei aviare a dat rezultate promitatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sanofi Pasteur a devenit prima companie care a demonstrat eficacitatea unui vaccin impotriva virusului gripei aviare H5N1, despre care specialistii spun ca este cel mai probabil sa sufere o mutatie

Sanofi Pasteur a devenit prima companie care a demonstrat eficacitatea unui vaccin impotriva virusului gripei aviare H5N1, despre care specialistii spun ca este cel mai probabil sa sufere o mutatie astfel incat sa creeze o pandemie de gripa. Datele cercetarii au aratat ca vaccinul este sigur si bine tolerat de organism, iar compania va merge mai departe cu dezvoltarea unor formule adjuvante. Rezultatele studiului vor fi incluse in dosarul care va fi trimis la Agentia Europeana a Medicamentului. Acceptarea acestui dosar este posibila datorita unei proceduri speciale a Agentiei, prin care o companie poate depune oricand documentatia necesara pentru aprobarea unui vaccin impotriva gripei aviare. Daca autoritatile declara izbucnirea pandemiei, o data identificat, tulpina virusului poate fi produsa si incorporata in vaccin. Analistii de la Centrul de Cercetare Bernstein s-a declarat multumiti de rezultatele preliminare obtinute de Sanofi Pasteur. Rezultatele celei de-a doua faze a cercetarii vor fi disponibile in 2006. Cercetatorii au testat vaccinul impotriva virusului H5N1 pe 300 de voluntari sanatosi, descoperind ca este sigur si bine tolerat de organism. O doza de vaccin administrata cu adjuvant a aratat ca raspunsul imunitar este acelasi cu cel impus de organismele de aprobare, cum ar fi Agentia Europeana a Medicamentului.

Pasarile din Asia au fost vaccinate impotriva gripei Chinezii au descoperit primul vaccin activ din lume impotriva virusului H5N1 care provoaca cele mai grave cazuri de gripa aviara la pasari. Vaccinul va folosi si impotriva bolii numite Newcastle, dupa cum a anuntat cotidianul "China Daily". Newcastle a omorat numai pana in octombrie aproximativ 57.000 de pasari din China. Vaccinul recombinat bivalent este un antidot puternic pentru ambele virusuri. Chinezii au utilizat tehnica geneticii inverse, care combina mostre obtinute din cazuri reale cu alte substante. Vaccinul va putea fi administrat oral, nazal, prin aerosol sau prin injectie si confera imunitate pasarilor vaccinate. Vaccinul descoperit de chinezi este de cinci ori mai ieftin decat vaccinurile inactive. Autoritatile chineze au vaccinat pana acum jumatate din pasari. Anul acesta s-au inregistrat 31 de focare de gripa aviara si sase cazuri umane, dintre care doua letale.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite