Premiul Nobel pentru inventatorul fertilizării in vitro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Edwards este premiat la 32 de ani de la reuşită
Robert Edwards este premiat la 32 de ani de la reuşită

Omul de ştiinţă britanic Robert Edwards, considerat „părintele fertilizării in vitro“, a primit premiul Nobel pentru medicină pe anul 2010, informează nobelprize.org.

Savantul Robert Edwards, în vârstă de 85 de ani, şi Patrick Steptoe, care a decedat în 1988, au fost cei care au dezvoltat tehnica fertilizării in vitro, prin care ovulele sunt fertilizate în afara corpului şi apoi sunt implantate în uter. Primul copil născut datorită acestei tehnici a fost Louise Brown, care a venit pe lume la data de 25 iulie 1978.

Patru milioane de copii născuţi prin FIV

Potrivit statisticilor, 10% din cuplurile din întreaga lume nu pot concepe în mod natural, iar din 1978 până acum, în lume s-au născut aproximativ 4 milioane de copii care au fost concepuţi folosind tehnica inventată de Robert Edwards şi de Patrick Steptoe.

Robert Edwards s-a născut în 1925 în oraşul britanic Manchester. După ce şi-a efectuat stagiul militar luptând împotriva trupelor germane în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, el a studiat biologia la Universitatea „Wales" din Bangor şi la Universitatea „Edinburgh" din Scoţia, unde a absolvit în anul 1955 cu o lucrare despre dezvoltarea embrionară la şoareci.

În 1958 a devenit membru al Institutului Naţional pentru Cercetare Medicală din Londra, începându-şi imediat cercetările în domeniul fertilizării in vitro pe pacienţi umani.

Din 1963, Robert Edwards a lucrat la Universitatea „Cambridge", iar apoi la Clinica „Bourn Hall", primul centru de fertilizare in vitro din lume, pe care l-a înfiinţat împreună cu Patrick Steptoe. În prezent, Robert Edwards este profesor emerit al Universităţii „Cambridge" din Marea Britanie. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite