Prazul, un puternic diuretic natural

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prazul este apreciat ca un puternic diuretic
Prazul este apreciat ca un puternic diuretic

Tradiţional, prazul este apreciat ca un puternic diuretic. Dar cercetările realizate de-a lungul timpului au relevat eficienţa legumei în peste 60 de afecţiuni.

„Bogat în mucilagii cu efect îndulcitor, prazul este un aliment ideal pentru suferinzii de boli digestive. Datorită efectelor diuretice, dieta cu praz este indicată persoanelor cu afecţiuni cardiace, reumatismale, hepatice sau renale", precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.

Reţeta săptămânii: Friptură înăbuşită de viţel cu praz

Timp de preparare: 40 de minute

Calorii: 200/porţia

Ingrediente: 500 g pulpă de viţel, 1 kg de praz, tăiat rondele, 200 g ardei gras, 500 g roşii, mărar şi cimbru (câte două legături), 5 linguri de ulei, 50 ml vin alb.

Preparare: Carnea tăiată cuburi, jumătate din condimente şi din ulei şi un litru de apă se pun să fiarbă la foc mic, timp de 15 minute. După aceea, se adaugă prazul, roşiile şi ardeii tăiaţi cubuleţe, iar cratiţa cu friptură se pune în cuptor să se rumenească la foc mic, încă 30 de minute. Când este aproape gata, se toarnă vinul. Fiecare porţie se asezonează cu mărar şi cu cimbru, tăiate mărunt. 

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite