Prazul, duşmanul colesterolului
0Prazul este un bun remediu pentru faringită, tuse şi răguşeala de sezon. Din compoziţia acestei plante fac parte elemente nutritive cu proprietăţi vindecătoare: vitamine (A, C, complexul
Prazul este un bun remediu pentru faringită, tuse şi răguşeala de sezon.
Din compoziţia acestei plante fac parte elemente nutritive cu proprietăţi vindecătoare: vitamine (A, C, complexul B), hidraţi de carbon, minerale şi oligoelemente (calciu, fosfor, potasiu, magneziu, mangan, siliciu).
Datorită proprietăţilor diuretice, Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, recomandă terapia cu praz bolnavilor cardiaci, renali, hepatici şi reumatici. Prazul diminuează colesterolul şi elimină apa în surplus din ţesuturi.
Reţeta săptămânii
Viţel cu praz şi ardei
Timp: 60 de minute
Calorii: 250 porţia
Ingrediente : 500 g pulpă de viţel, un kg de praz tăiat rondele subţiri, 200 g ardei gras, 500 g roşii, o legătură mărar, cimbru după gust, trei linguri ulei, 50 ml vin alb
Preparare: Se curăţă prazul şi se taie rondele, apoi se pune la fiert în apă cu ulei. După 10 minute, se adaugă carnea tăiată cuburi, cimbrul şi se lasă să clocotească 10 minute.
Se adaugă apă cât să acopere tot conţinutul cratiţei. Se lasă la fiert încă15 minute. Se pun legumele tăiate cubuleţe mici. După 15 minute, se adaugă vinul.