Prazul, duşmanul colesterolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prazul este un bun remediu pentru faringită, tuse şi răguşeala de sezon. Din compoziţia acestei plante fac parte elemente nutritive cu proprietăţi vindecătoare: vitamine (A, C, complexul

Prazul este un bun remediu pentru faringită, tuse şi răguşeala de sezon.

Din compoziţia acestei plante fac parte elemente nutritive cu proprietăţi vindecătoare: vitamine (A, C, complexul B), hidraţi de carbon, minerale şi oligoelemente (calciu, fosfor, potasiu, magneziu, mangan, siliciu).

Datorită  proprietăţilor diuretice,  Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, recomandă terapia cu praz bolnavilor cardiaci, renali, hepatici şi reumatici. Prazul diminuează colesterolul şi elimină apa în surplus din ţesuturi.

Reţeta săptămânii

Viţel cu praz şi ardei

Timp: 60 de minute

Calorii: 250  porţia

Ingrediente : 500 g pulpă de viţel, un  kg de praz tăiat rondele subţiri, 200 g ardei gras, 500 g roşii, o legătură mărar, cimbru după gust, trei linguri ulei, 50 ml vin alb

Preparare: Se curăţă prazul şi se taie rondele, apoi se pune la fiert în apă cu  ulei. După 10 minute, se adaugă carnea tăiată cuburi, cimbrul şi se lasă să clocotească 10 minute.

Se adaugă apă cât să acopere tot conţinutul cratiţei. Se lasă la fiert încă15 minute. Se pun legumele tăiate cubuleţe mici. După 15 minute, se adaugă vinul.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite