Prăjitură cu nucă de cocos şi căpşuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantităţi: 350 g căpşuni, 500 ml lapte, 250 g zahăr pudră, o lingură sirop de brad sau de lichior, un plic de gelatină, 200 g iaurt, zahăr vanilat.Preparare: Spălăm căpşunile şi

Cantităţi: 350 g căpşuni, 500 ml lapte, 250 g zahăr pudră, o lingură sirop de brad sau de lichior, un plic de gelatină, 200 g iaurt, zahăr vanilat.
Preparare: Spălăm căpşunile şi presărăm deasupra lor 100 g zahăr pudră şi siropul de brad (sau lichiorul). Separat, fierbem laptele în care adăugăm zahărul vanilat. Din gălbenuşuri şi cele 150 g zahăr pudră rămas obţinem, prin frecare, o cremă. Apoi încorporăm, treptat, laptele cald şi zahărul vanilat; avem grijă să amestecăm continuu, până când se apropie de punctul de fierbere. Lăsăm această cremă să se mai răcească şi adăugăm gelatina şi iaurtul. Când s-a răcit, o parte din cremă (mai mult de jumătate) se toarnă într-o formă şi se pune la frigider. Cealaltă cantitate rămasă se amestecă împreună cu căpşunile şi o turnăm peste crema pusă anterior la frigider. Până a doua zi, prăjitura va sta la rece. Apoi o răsturnăm pe un platou, o tăiem în formele dorite: cuburi, triunghiuri etc., pe care le ornăm cu căpşuni şi nucă de cocos colorată.

Sănătate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite