Poziţia incorectă la birou scade eficienţa muncii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa de concentrare, oboseala şi durerile de cap sau cele de la nivelul spatelui sunt frecvente la angajaţii care folosesc mobilier de birou ce nu respectă anatomia corpului, spun specialiştii în terapia alternativă Yumeiho.

„O consecinţă imediată este scăderea productivităţii muncii, dar şi afectarea pe termen lung a sănătăţii, ca de exemplu tasarea vertebrelor, care se traduce inclusiv prin zile de concediu medical ce afectează şi angajatorii", explică specialistul în terapie Yumeiho Paul Cărădan.

Scunzii şi înalţii sunt cei mai afectaţi

Poziţia corectă de lucru la birou presupune un unghi de 90 de grade al genunchilor şi coatelor şi spatele sprijinit de spătar. Aceste reguli sunt relativ uşor de respectat de către persoanele cu înălţime medie, dar în cazul celor mici de înălţime şi al celor înalte, reglajele se fac mai greu.

„Scunzii au nevoie de suporturi pentru picioare, pentru ca genunchii să poată forma 90 de grade cu podeaua, iar cei înalţi au nevoie de un birou reglabil, altfel nu-şi pot poziţiona coatele corect", explică Liviu Souca, manager în cadrul firmei producătoare de mobilier ergonimic Hansen.  

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite