Porumbul combate colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În compoziţia sa, bobul de porumb conţine hidraţi de carbon, săruri minerale (potasiu 213 mg, fosfor 103 mg, magneziu 84 mg), dar şi vitaminele B şi E. Bogat în acizi graşi polinesaturaţi,

În compoziţia sa, bobul de porumb conţine hidraţi de carbon, săruri minerale (potasiu 213 mg, fosfor 103 mg, magneziu 84 mg), dar şi vitaminele B şi E. Bogat în acizi graşi polinesaturaţi, uleiul de porumb previne creşterea colesterolului în sânge. Sub formă de boabe sau de făină, porumbul este hrănitor şi energizant. Datorită vitaminelor din gama B (B1 şi B2), ce susţin organismul în eforturi, marii consumatori de preparate din porumb sunt protejaţi de diverse afecţiuni ale tiroidei. De aceea, nutriţioniştii insistă să nu excludem din meniul săptămânal această cereală cu efecte benefice asupra vitalităţii. Boabele sale sunt valorificate în industrie pentru obţinerea uleiului comestibil şi a celui industrial care se adaugă în produse de cosmetică, în săpunuri mai ales. De la această cereală folosim şi mătasea de porumb, renumită pentru efectele diuretice. În amestec cu cozile de cireşe, infuzia aceasta îi ajută pe bolnavii de inimă şi rinichi să elimine surplusul de lichid acumulat la nivelul gleznelor şi al pleoapelor.

Sănătate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite